Lanserer ny flenseløs strekkfast ventil

AVK presenterer en kombinasjon av en velkjent universalkobling og en klassisk hovedledningsventil i DN 80-200. Resultatet er en enklere og raskere koblingsløsning med mulighet for avstengning.

0

Målet med produktet Supa Maxi-ventilen fra AVK har vært å oppnå enklere og hurtigere montering av ledningsventiler.
-Det vil rasjonalisere mange jobber, og særlig nedgravde, der man kan forlenge ventilen med en spindel og bygge den opp på samme måte som en stoppekran, sier produktsjef Per Ole Bakken i AVK til VAnytt.
Produktet altså en ny kombinasjon av en hovedledningsventil integrert i den velkjente universalkoblingen Supa Maxi.
– Det er et skritt mot flenseløse løsninger, ved å kombinere en velprøvet og populær universalkobling med en ventil har vi gjort det langt enklere å sette inn både koblinger og ventiler, enten det er på hovedledning eller en gren, sier Bakken.

Flensløst
At man nettopp har en flenseløs mulighet, sikrer en enkel installasjon, siden koblingens patenterte klemring og pakning har vist å ha svært gode tekniske egenskaper, og en meget lang levetid.
– Den er dessuten litt fleksibel i forhold til vinkel, den tillater +/- 4 grader avvinkling på begge sider, forklarer Bakken som har registrert udelte positive tilbakemeldinger hos kundene.
Siden ventilen er tilpasset alle materialer og rørtyper er den høyaktuell ved reparasjoner av gamle rørledninger. Dette reduserer behovet for ulike typer ventiler på lager.

Spareløsning
Innebygget sluseventil gjøre det mulig å stenge vannet når det på et senere tidspunkt skal utføres ytterligere reparasjoner eller utskifting av den gamle rørledningen.
– Denne sluseventilen er dermed et tids- og kostnadsbesparende alternativ til andre tilsvarende løsninger, som for eksempel flenseventil og to strekkfaste koplinger, eller en sluseventil med spissender og to skjøtekoplinger, sier Bakken.
Ventilen har AVKs velkjente design med en unik konstruksjon av sluseporten, med fast slusemutter og AVKs egen drikkevannsgodkjente EPDM gummi. Supa Maxi™ koplingene utmerker seg med et robuste design, enkel installasjon og SupaGrip™ tetningssystem for optimal tetthet og levetid.

Les mer