Arbeidene er i gang. Her bilde fra kran på byggeplass. Fot: Bermingrud.

Bermingrud Entreprenør BVT vant hovedentreprisen i bygg på Mira

Selskapet MIRA IKS (Midtre Romerike Avløpsselskap) skal på vegne av eierkommunene Fet, Sørum og Gjerdrum bygge, eie og drifte renseanlegg for avløpsvann som har en total kostnadsramme på 550 millioner kroner. Anlegget bygges nå på Tangen i Sørum kommune.

0

Bermingrud Entreprenør BVT AS er i gang med bygging av renseanlegg for MIRA IKS i Sørumsand. Bermingrud vant hovedentreprisen i byggeprosjektet og skal levere de bygningsmessige arbeidene for selve renseanlegget som består av prosessbygg og administrasjonsbygg med et totalt areal på ca. 5000 m2. Kontraktssummen på byggene samt utomhus arbeider er noe over 122 mill. ekskl. mva. I tillegg kommer det egne entrepriser for de tekniske fagene så som VVS, luktfjerningsanlegg, elektro osv. Renseanlegget skal stå ferdig og driftsklart høsten 2016. Byggene skal overleveres i Oktober 2016. Noe utomhusarbeider vil også løpe inn i 2017.
I tillegg til ovenstående så skal det også bygges veier, pumpestasjoner, ledningsnett og turveier. Det er med andre ord et meget omfattende prosjekt.

Miljø og respekt
I prosjekteringsfasen har man spesielt lagt vekt på hensyn til miljø og utforming slik at anlegget skal passe inn i terreng samt hensyn til fortidsminner og biologisk mangfold. Transportanlegget er på til sammen ca. 35 kilometer slik at det er store områder som er undersøkt. På selskapets nettsider www.miraiks.no kan man finne mer informasjon om prosjektet.
Pelearbeidene startet opp i april 2015 og er utført av Holt Risa Seabrokers Entreprenør Service AS. Grunnarbeidene ved prosess- og administrasjonsbygg ble påbegynt i april 2015 og utføres av Øynebråten Anleggsteknikk AS. Betongarbeidene ble påbegynt i mai 2015 og utføres av Total Uavhengig Kontroll AS.
– Bermingrud og byggherren MIRA IKS har sammen funnet en god samarbeidsmetode og ser frem imot en spennende byggetid, sier Roar Bjørnstad hos Bermingrud Entreprenør til VAnytt.