Håsteinerparken er et eksempel på separatsystem i Bergen kommune som er bygget for å takle store nedbørs mengder. Foto: Gunn Eklund Breisnes

Vannbransjen samlet for å se på bergensregnet

Forskere og praktikere i vannbransjen er i disse dager samlet i Bergen for å delta på NORDIWA 2015. Nærmere 300 personer fra hele Norden er på plass for og blant annet se hvordan Bergen kommune løser de stadig mer utfordrende regnskyllene som er forårsaket av klimaendringene.

0

Avløpskonferansen NORDIWA 2015 er i gang på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen, onsdag 4. til fredag 6. november. NORDIWA konferansen har blitt holdt annet hvert år siden 1989 i de nordiske landene, og dette er den 14. i rekken. 

Bergensregn og gigantutbygging på programmet

Hvordan planlegger vi avløpssystemer i den mest regnfylte byen i Europa, og hvordan få Bryggen til å unngå å stadig bli utsatt for springflo? Og hvordan er det å bygge ut 4 store avløpsrenseanlegg på en gang, samtidig som vi bygger biogassanlegg? Dette er problemstillingene som blir behøring belyst. 

Under konferanse vil man gjennomføre utflukter til spennende prosjekter, der bergensere har løst utfordringer med innovative løsninger og nytenking.

– Vi vil også presentere hvordan “Graveklubben” jobber for å koordinere fornying og graving i sentrum, og hvordan vi med tverrfaglig kompetanse kan få Bryggen i Bergen tilbake i balanse, skriver Gunn Eklund Breisnes, kommunikasjonsrådgiver i Bergen kommune i en melding. 

Tre dager til ende

I tre dager, vil de nordiske vannbransjene og forskere presentere praktiske resultater i forskning og utvikling, og utveksle kunnskap og erfaringer.

Konferansen er rettet mot alle i vannbransjen; praktikere, konsulenter, ledningsnettsleverandører og entreprenører i vannsektoren, forskere og myndigheter.