Studentene Espen Aronsveen, Mari Nyhaug og Mari Dahl Benum trives med grupperarbeid under Powels internship.

Fortsetter praksis med internship for studenter

Powel søker igjen studenter til neste sommers internship. Her kan man jobbe med faglig relaterte problemstillinger samtidig som man blir kjent med Powel som bedrift og de sektorene man jobber i.

0

Kjernen i Powels virksomhet er å skape verdi kunden gjennom forretningskritiske programvareløsninger, der innatsen fra hver enkelt medarbeider er avgjørende. Denne filosofien videreføres i Powels sommer internship, der man gir studenter muligheten til å bruke sine kunnskaper og ferdigheter gjennom arbeid på reelle og relevante prosjekter.

Læring fra studentene
– Vårt internship program er svært viktig. Hele ledergruppen er imponert over studentene når de presenterer sine prosjekt på slutten av perioden. I tillegg er det stor interesse rundt prosjektene blant våre ansatte og mange dukker opp på den siste dagen for å høre hvordan studentene har løst sine prosjektoppgaver. Prosjektene er alltid basert rundt reelle problemstillinger som vi møter og det har skjedd flere ganger at vi har brukt resultater fra studentene i vårt videre arbeid, sier Kari-Anne Vik-Mo, leder av HR-avdelingen i Powel.
Sommeren 2016 jobbet rundt 20 studenter fra flere forskjellige studieretninger med Powel. De var andre, tredje og fjerde års studenter fra varierte studieretninger, blant annet nanoteknologi, industriell design, kybernetikk og energi. De aller fleste var norske, men én student hadde tatt turen helt fra Spania. I tillegg var flere av studentene med på internship for andre gang. Sammen jobbet de i små grupper på svært relevante prosjekter og fikk veiledning fra ansatte underveis.

Utfordrende og givende
– Jeg søkte på internshipet fordi jeg ønsket å få reell arbeidserfaring fra en bedrift. Jeg mener det er en god måte å forbedre seg selv til arbeidslivet, sa Ingrid Fløgstad som studerer service design på femte året på AHO.
Sammen to andre studenter, henholdsvis design og industriell økonomi, jobbet hun på et prosjekt for Construction som fokuserte på automatisering og digitalisering av salg- og supportprosesser.
– For meg var dette veldig nyttig erfaring. Jeg følte vi ble tatt seriøst og ble gitt muligheten til å presentere våre resultater for mange ulike personer i Powel. Vi fikk også veldig verdifulle tilbakemeldinger på arbeidet vårt. I tillegg synes jeg det var nyttig å få prøvd seg på framføring av presentasjoner og å samarbeide med folk fra en helt annen utdanningsbakgrunn, sa Fløgstad.
– Erfaring med å jobbe for en etablert bedrift og å bli utfordret med genuine problemstillinger var veldig interessant og jeg lærte mye som jeg er sikker på at kommer til å være nyttig for meg, både videre i studiene og når jeg går ut i arbeidslivet, avslutter hun.

Kybernetikk møter design
En av studentene som kom tilbake for andre gang denne sommeren var Sondre Kongsgård, tredje års student på kybernetikk og robotikk på NTNU. Han var så fornøyd med fjorårets erfaring og læringsutbytte at han bestemte seg for å søke igjen.
I sommer jobbet han med konseptet spillifisering, eller gamification, sammen med to designstudenter. Oppgaven de ble gitt var å utforske om spillifisering kan bli brukt til å fremkalle engasjement og bevissthet blant strømforbrukere. Det endelige målet var å skape en ny generasjon av smarte brukere.
Kongsgård sier at det viktigste han tok fra prosjektet var den praktiske måten man jobbet på når det kom til det kreative.
– Vi hadde flere konsepter som vi syntes var gode, men ved grundigere undersøkelser fant vi feil og vi ble nøst til å avslutte og starte på nytt igjen. Denne innsikten og hele prosessen med å skape noe var en av høydepunktene for meg i år, sier Kongsgård.

Fra Madrid til Trondheim
I og med at Powel er et internasjonalt selskap skjer mye av internkommunikasjonen på engelsk, inkludert presentasjonene fra våre sommer interns. Selv om det stort sett er norske studenter som søker på internship hos oss mottar man også søknader fra internasjonale studenter, i år hadde spanske Luis Quilez valgt å tilbringe sommeren i Trondheim.
– Jeg søkte på sommer internshipet fordi jeg hadde et stort ønske om å gjennomføre et internship utenfor Spania, sier Quilez, som studerer energi og ingeniør på Universidad Politécnica de Madrid.
– Det beste med å jobbe her som sommer intern var egentlig helheten av opplevelsen. Jeg kunne ikke på forhånd forestille meg hvor mye jeg kom til å lære på seks uker. Jeg lærte for eksempel mye om økonomi og markeder, noe som ikke er en stor del av kurset mitt, sier han.

Studentene avslutter sitt internship med en presentasjon for toppledelsen. Quilez sier dette var noe han ikke er vant til og han syntes det var utfordrende. Alle studentene jobbet hardt for å forbedre seg og Quilez sier han hadde veldig god hjelp fra de andre på gruppen sin.