Webinar: Mindemyren og overvannet

Tips og praktiske eksempler på blågrønn overvannshåndtering. Stein Wikholm, prosjektleder i Anleggsgartnermester Wikholm, presentere erfaringer fra prosjektet på Mindemyren i Bergen. Øyvind Romarheim, distriktsansvarlig vest i Ulefos, viser ulike løsninger som effektivt leder overvann til blågrønne løsninger og sandfangkum.

0

Mindemyren D14* er et spennende prosjekt der kommunen har hatt som ambisjon å bruke vannet til å gjøre området attraktivt. I henhold til områdeplan skal alt overvann håndteres lokalt, som betyr at man har gjenåpnet den gamle kanalen i Kanalveien, der man har satt inn en ring med naturstein og murer av naturstein som er utformet for å gi strømninger i vannet. Den åpne kanalen vil i tillegg bidra til at området er bedre rustet for klimaendringer og økt nedbør.

– Dette er et sammensatt og spennende prosjekt som inneholder mange aspekter og fag på ulike nivåer: vannhåndtering, overvannshåndtering, anleggsgartnerfaget generelt og byggeteknisk. Det inneholder det meste en anleggsgartner jobber med, sier Stein Wikholm, eier og prosjektleder i Anleggsgartnermester Wikholm, som i et webinar presentere sine erfaringer fra prosjektet på Mindemyren i Bergen. 

Regnbed og infiltrasjonsbed spiller en nøkkelrolle i overvannshåndteringen

Øyvind Romarheim, distriktsansvarlig vest i Ulefos, vil se nærmere på ulike løsninger som effektivt leder overvann til blågrønne løsninger og sandfangkum.

Webinaret blågrønn infrastruktur på Mindemyren, er spekket med tips og praktiske eksempler på blågrønn overvannshåndtering. 

Mellom gang- og sykkelvei og kjørebane er det på begge sider av veien langs hele Mindemyren etablert et infiltrasjonsbed, som skal håndtere overflatevann fra veien. Samlet sett er det rundt 2000 meter med staudeplanter og infiltrasjonsbed langs veien. At overvann håndteres lokalt gjelder også fremtidig bebyggelse, og derfor er det lagt til rette for dette i denne utbyggingen. 

Langs Kanalveien er det plantet en allé med trær på begge sider av veien.Det er i tillegg planlagt at det skal gå sjøørret på vandring i kanalen, fra Nordåsvannet til Solheimsvannet.

Du får også høre mer om:
•Byggefasen og løsninger i praksis
•Drift, vedlikehold og erfaringer fra prosjektet
• Kortreiste overvannsløsninger 

Når: Onsdag 26. mars 09:00-09:30
Hvor: Teams, digitalt

Les mer og meld deg på webinar

* D14 er strekningen i Kanalveien, fra Kronstad til sporene forsvinner inn i tunellen i Løvstakken, på vei til Fyllingsdalen.