Per Erik Brynildsen fra firma Asfalt Remix prøver seg på simulator

Praktisk dag øker i bredden

Med nytt engasjementet fra Mef er den praktiske dagen blitt større enn noen gang. Arrangementet er nå etablert som en regelmessig faglig arena som favner bredt innen VA for kommuner, entreprenører, konsulenter, skoleelever og fagfolk – samt for grossisten selv. 

0
Truls Sønsterud, fagleder bygg og anleggsteknikk og Tor Volden faglærer på VG 1

Nylig arrangerte Brødrene Dahl nok en spennende Praktisk Dag på Kalnes utenfor Sarpsborg. Arrangementet trakk til seg et rekordstort antall besøkende, som fikk hyggelig kontakt med leverandører og personlig føling med produkter.

Den som hadde lyst fikk også teste seg på å kjøre MEFs gravemaskin i simulator!

Lovende ungdom fra VK 2 Anleggsteknikk

Samarbeid

Da Brødrene Dahl tradisjon tro i samarbeid med Kalnes Videregående Skole nylig arrangerte Praktisk Dag var det i år ikke bare et rekordstort besøk fra kommunenes VA-avdelinger i Østfold. Et stort antall entreprenører svinget også innom og det var tydelig at både engasjerte kommunefolk, entreprenører og rådgivere fant tonen med leverandører. Det var en hyggelig faglig tone å spore blant mange allerede kjente. 

Hedye Salamat og Justas Darius fra Sweco i samtale med Stian Elburg og Snorre Fladberg fra Hallingplast

Årlig møteplass

I tillegg kom alle klassene i VK1 og VK2 fra yrkesskolen sjøl innom for en pølse og en sukret bolle med enten vanilje eller bringerbærfyll. Dagens rekord blant de yngre ble 20 pølser med brød.

Praktisk dag er blitt en fast årlig møteplass, et solid forankret arrangement som skjer i samarbeid med en yrkesskole. Samtidig er Praktisk Dag et lavterskel tilbud der de fleste leverandørene til vann- og avløpssektoren viser fram sine varer og nyheter og tilbyr deltakere å gjør seg kjent med ulike produkter.

Svein Magne Albertsen fra Uponor viser nytt tett lokk for vannkummer

Suksess

Det bølge på med besøk og ikke minst var det stor interesse fra skolens elever.

– Det har vært utrolig mye flott ungdom innom her, med stor nysgjerrighet og mange gode spørsmål. Jeg sitter nå med bare positive forventninger til rekrutteringen til virksomheter som vår, som har base her i Østfold. For ikke å snakke om at jeg har hatt mange hyggelige besøk av rekordmange utøvere fra kommunene. Det er jo allerede godt kjent at gravefri rørfornyelse er det man ofte først vurderer i bransjen og særlig her i leirfylket, og det er veldig hyggelig å slå av en prat og få seg en pølse, sa Peer-Christian hos Olimb Rørfornying, som har vært fast deltaker på Praktisk Dag i en årrekke.

Simulator

Et av de store trekkplasterene for dagen var en simulator på det å kjøre gravemaskin, som MEF sto for. Her var det mange som ville vise sine ferdigheter.

Therese Hammerin hos Sulzer med Muffin Monster

Mange av MEFs medlemmer var også innom utstillingen, for å benytte anledning til å gjøre seg kjent med lærere, fasilitetene og maskinene som linjen for Anleggstekniker har til rådighet, foruten naturligvis også utstillerne.

Engasjerte medlemmer fra Mef fikk omvisning på skoleområdet

MEFs medlemmer ble vist omkring og det var her var flere entreprenører som lovet å ta en sjekk på egen maskinpark og lager, for å se om man kunne dele maskiner med skolen i lavsesong eller om det var materiell man kunne donere. For tiden har skolen 55 elever på anleggteknikk. 

Skolen tilbyr både VG1 bygg og VG2 innen både anleggsgartner og anleggsteknikk. Kalnes er kjent for et godt skolemiljø og et solid tilrettelagt fagtilbud til de som ønsker seg en framtid innen anleggs- eller gartnerfaget.

Lars Andresen og Vigdis Berg hos Pipelife viser et lite utvalg preisolerte vannrør, som er blitt stadig mer aktuelle

MEF

John Sydtveit og Øyvind Ringstad fra Trelleborg med hver sin tilbakeslagsventil

– Vi har et vesentlig forbruk av materiell, det er som kjent grenser for hvor mange ganger man kan kjernebore en kumring, så hvis noen har noe liggende er vi veldig takknemlige, sa en munter Truls Sønsterud, fagleder innen bygg- og anleggsteknikk idet han viste entreprenørene rundt på området.

– Det betyr mye for oss at MEF deltar i arrangementet. Østfold har mange dyktige entreprenørfirmaer som gjør seg bemerket langt utover fylkets grenser. Jeg ser i dag at det er mange som er kommet for en fagprat og å gjøre seg kjent med nye løsninger og produkter, det er hyggelig å se at vi treffer vår målgruppe, sier Cato Jensen, regionsjef innen vann, avløp og miljø hos Brødrene Dahl.

God respons

En utstiller av flere som fikk god respons var Sulzer, som presenterte Muffin Montster, en kvernpumpe som tygger i seg det meste. 

– Det har vært flere spørsmål om dette produktet og mange kommuner har som regel en problemstasjon, og som regel går den seg fast når det passer minst, ved høytider og i helger, fortalte Therese Hammerin hos Sulzer.

Tobias Mihelin og Markus Vammeli fra Milwaukee var godt fornøyd med besøket

To tilfredse herrer for dagen hadde tatt plass i telt utendørs og viste fram verktøy fra Milwaukee, populære produkter som kun kun selges gjennom grossist.

– Dette er verktøy som håndverkere sverger til og som er ment for daglig bruk i årevis, understrekes Markus Vammeli.