Fra venstre: Kim Eriksen, Infraplast AS og Nils Reidar Haugen, Nore Plast AS

Resirkulant kjøper Nore Plast

Infraplast AS, en norsk plastrørprodusent med røtter tilbake til 1950-tallet, har kjøpt Nore Plast AS, som er basert i Nore og Uvdal kommune. Nore Plast har lang erfaring med produksjon av rørbend og plastdeler, og har spesialkompetanse innen plastsveising med moderne utstyr.

0

– Med oppkjøpet av Nore Plast styrker vi vår posisjon i markedet og får et bredere produktspekter. Dette vil være verdifullt både for oss og våre kunder, sier Kim Eriksen, administrerende direktør i Infraplast.

Nils Reidar Haugen, daglig leder i Nore Plast, uttrykker også tilfredshet med oppkjøpet. – Jeg er glad for at Nore Plast vil bli videreutviklet under de nye eierne og at arbeidsplassene til våre ansatte blir bevart, sier Haugen.

Bevarer industriarbeidsplasser i distriktene

Infraplast planlegger å videreføre driften ved Nore Plast uten store endringer. Eriksen understreker betydningen av å opprettholde industriarbeidsplasser i distriktet:

– Vi vil fortsette produksjonen ved Nore Plast som før, og ser frem til å utvikle bedriften videre. For to år siden åpnet vi en ny fabrikk i Lærdal, og etter en periode med innkjøring er vi nå godt etablert med stor produksjonskapasitet. Vi har også et tett samarbeid med kommunene Nore og Uvdal og Lærdal, noe som gir oss gode rammer for videre vekst, forteller Eriksen.

Del av en langsiktig strategi

Oppkjøpet av Nore Plast er en viktig del av Infraplasts strategi for å skape vekst og utvikling. I 2021 ble det opprinnelige selskapet Industriplast splittet i to, med Infraplast og Industriplast som separate selskaper under samme eier, Industriplast Holding AS. Hvert selskap har fått rendyrke sine spesialområder.

Nore Plast har et moderne sveiseverksted og tilbyr produksjon av deler opptil Ø630, samt bearbeiding av deler opptil Ø1200 mm. Bedriften lagerfører også fittings, plater, rør og fiberduk.

Lang erfaring med resirkulering av plast

Infraplast har siden 1970-tallet brukt resirkulert plastmateriale i sine produkter, og har dermed opparbeidet seg en betydelig kompetanse innenfor bærekraftig plastproduksjon.

– Nore Plast vil også bli en del av vår satsning på resirkulering. I 2006 oppgraderte vi vårt eget gjenvinningsanlegg som gjør det mulig å gjenbruke råstoff uten kjemikalier, og med vanndamp som eneste utslipp.

– Sammen skal Infraplast og Nore Plast fortsette å levere innovative, bærekraftige løsninger til det norske markedet, med fokus på kvalitet, miljø og videreutvikling av norske industriarbeidsplasser, avslutter Eriksen.