Line Løset og Scott Reinhard med den nye hydranten

Den digitale hydrant

Digitalisering bidrar til økt effektivitet og sikkerhet i samfunnet, og vann- og avløpssektoren er intet unntak. Med potensiale for å redusere manuelle oppgaver, kutte kostnader og øke sikkerheten gjennom sanntidsovervåkning, lanserer Innva digitale hydranter.

0

Brannhydranter er en del av vår kritiske infrastruktur og spiller en avgjørende rolle i å sikre rask og effektiv brannslokking.

– Med hjelp av Hawle H4.live Dropp har man nå mulighet til å senke skuldrene og til enhver tid få informasjon om dens aktiviteter. Sensorikken kan også ettermonteres på en enkel måte i alle våre H4 hydranter som allerede er levert og står i drift, forteller Scott Reinhard, daglig leder i Innva.

Sensorer

Den nye digitale versjonen av Hawle H4 hydrant er utstyrt med en digital komponent og flere sensorer som gir sanntidsovervåking av hydrantens tilstand. Den kan også leveres med en lydlogger som overvåker ledningsnettet og varsler om lekkasjer. 

Hans Hellevik, produktsjef for hydranter i Innva

– Hawle H4.live Dropp varsler ved enhver aktivering av hydranten, og du får beskjed ved hendelser som påkjørsler, velting, eller åpning, endring av lyd samt status på prosentvis åpning. Dette bidrar til å forebygge uautorisert tapping, lekkasjer, frostskader og annen skade, noe som reduserer både kostnader og risiko, sier Hans Hellevik, produktsjef for hydranter i Innva.

Den digitale plattformen

Hawle.live er en portal som viser digitale produkter fra Hawle. Kunder kan velge mellom å bruke Hawle.live gjennom en app eller nettportal, eller enkelt integrere systemet i sine eksisterende driftsløsninger.

Bærekraft i praksis

Digitalisering av vann- og beredskapstjenester gir konkrete bærekraftige fordeler. Med økt press på vannressurser grunnet global oppvarming og mindre nedbør, er det viktigere enn noensinne å redusere vannlekkasjer.

– Det er et nasjonalt mål å redusere lekkasjetap i det kommunale ledningsnettet og den digitale hydranten er et verdifullt verktøy i dette arbeidet. Sanntidsovervåking eliminerer behovet for hyppige, manuelle inspeksjoner, noe som sparer både tid og ressurser, sier Line Løset, bærekraftsansvarlig i INNVA.

Hawle H4.live Dropp vises frem på VA-seminaret og funksjoner og bruksområder vil bli presentert i et eget foredrag på VA-seminaret til AxFlow gruppen 26. september på Norrøna House.