Jon Siljudalen er en av nøkkelpersonene i Biowater, her med en porsjon biolegemer fra en bioreaktor ved Innbygda RA.

Uniwater kjøper Biowater

Biowater Technology ble grunnlagt i 2007 og har stort fokus på innovasjon og produktutvikling, for eksempel med biomembraner for effektiv kloakkrensing. Selskapet er hovedsakelig aktive i Norge og Sverige, hvor de leverer nøkkelferdige løsninger, men de har også oppdrag internasjonalt, i Brasil, Finland, Canada og Sveits.

0

Uniwater har inngått en avtale om å kjøpe Biowater Technology, et norsk ingeniørselskap innen vannbehandling. Biowater Technology er Uniwaters femte oppkjøp i 2024.

Biowater Technology er et ingeniør- og byggefirma som spesialiserer seg på vannbehandling, med base i Tønsberg, Norge.  Gjennom oppkjøpet av Biowater Technology utvider Uniwater sine tjenester og produkter til nye markeder og legger til flere innovative løsninger for vann- og avløpsvannbehandling til sin portefølje.

– Vi er glade for å ønske Biowater Technology velkommen til Uniwater-gruppen. Dette oppkjøpet er i tråd med vår visjon om å utvikle fremtidige vanninfrastrukturløsninger med spesialisert teknologi og ekspertise. Sammen vil vi være godt posisjonert for å drive innovasjon og utvide våre tilbud til en enda større kundebase, sier Pål Warolin, administrerende direktør, Uniwater i en pressemelding.

Biowater Technology ble grunnlagt i 2007 og har stort fokus på innovasjon og produktutvikling, for eksempel med biomembraner for effektiv kloakkrensing. Teamet er hovedsakelig aktive i Norge og Sverige, hvor de leverer nøkkelferdige løsninger, men de har også tilbakevendende oppdrag internasjonalt, i Brasil, Finland, Canada og Sveits. Inntil nylig har Biowater hatt kinesiske eiere.

– Vi er glade for å bli en del av Uniwater, en likesinnet og fremtidsrettet gruppe med spennende ambisjoner. I denne nye sterke konteksten er vi motivert til å utvikle vår organisasjon, for å bidra til å løse fremtidige utfordringer innen vannbehandling. Vi ser frem til mulighetene innenfor Uniwater-familien, samtidig som vi fortsetter å være en ledende prosessspesialist, teknologiutvikler og gründer, sier Ilya Mario Savva, administrerende direktør, Biowater Technology.

Transaksjonen er underlagt sedvanlige myndighetsgodkjenninger og forventes å avsluttes i fjerde kvartal 2024.

Biowater har nylig ferdigstilt Gol RA og er blant annet i full sving med å levere nytt byggetrinn på Gardermoen RA.

Om: Biowater Technology er et ingeniør- og byggefirma som designer og utvikler biologiske løsninger for vannbehandling. Selskapet ledes av administrerende direktør Ilya Mario Savva og har 45 ansatte.