Behov for helhetlig planlegging

Overvann er mange steder en stor utfordring og særlig i bynære strøk forekommer det til stadighet oversvømmelser og skader på infrastruktur. En ny kartlegging bekrefter mistankene om hva som ofte er bakgrunnsproblemtikken i mange byer og tettsteder, nemlig mangel på helhetlig planlegging og at ikke alle kjenner sin del av ansvaret.

0

– Et stort behov for mer planlegging og dessuten mer helhetlig planlegging er en gjennomgående problematikk blant samtlige av aktørene involvert i håndtering av overvann. I Vann i Viken tar vi for oss fire temaer, der helhetlig planlegging er en rød tråd: forvaltning, drift og vedlikehold, kunnskap og kompetanse, teknologi og verktøy samt skade og risikovurdering.

10. september kl. 13.30-14.30 arrangerer Construction City Cluster (CCC) og Norwegian Water Cluster (Vannklyngen) et webinar for å diskutere utfordringene knyttet til overvann i Viken. Webinaret vil også presentere hvilke utfordringer blir tatt opp i arbeidsprosjektet “Vann i Viken”.

Et bredt samarbeid 

Prosjektet Vann i Viken er et samarbeid mellom aktører fra både vann- og byggebransjen, med mål om å utvikle nye løsninger på overvannsproblematikken rundt Oslofjorden. Gjennom workshops og samarbeid ønsker prosjektet å skape innovative løsninger som kan bidra til bedre overvannshåndtering, kutt i kostnader og vedlikehold og unngå forurensning.

–  Vann i Viken er en viktig plattform for å samle aktører fra både bygg- og vannbransje ved samme bord. Vi håper å engasjere aktører fra hele verdikjeden for å finne innovative løsninger i fellesskap, uttaler prosjektleder i Construction City Cluster, Niklas Pedersen

Viktige funn 

Notatet som presenteres på webinaret er basert på omfattende intervjuer med ulike organisasjoner som representerer både private og offentlige aktører i verdikjeden for overvannshåndtering. Resultatene danner grunnlag for fremtidige samarbeidsprosjekter i Vann i Viken.

–  Notatet er basert på 15 dybdeintervjuer. Dette gir et godt grunnlag for fremtidige samarbeidsprosjekter i Vann i Viken, og vi ser frem til en spennende dialog på webinaret, fortsetter daglig leder i Vannklyngen Eirik Lønmo-Egeland.

Meld deg på webinaret

Om Vann i Viken: Vann i Viken er et klynge-til-klynge-samarbeid som har som mål å skape nye løsninger på utfordringer relatert til overvann. Gjennom workshops og samarbeid mellom aktører fra vann- og byggebransjen, ønsker vi å utvikle innovative prosjekter som kan bidra til bedre overvannshåndtering.

Construction City Cluster (CCC) er en næringsklynge for bygg, anleggs- og eiendomsbransjen. CCC har ca. 130 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia, og jobber for å gjøre bransjen mer effektiv, grønn og attraktiv. Dette gjennom innovasjonsprosjekter, kompetanseheving og nettverksbygging.

Norwegian Water Cluster, Vannklyngen, er en organisasjon som fokuserer på å fremme samarbeid og innovasjon innen vannsektoren i Norge og har eksistert i 19 år. Nettverket består av bedrifter, forskningsinstitusjoner og offentlige aktører som jobber sammen for å utvikle og implementere løsninger for bærekraftig vannforvaltning og teknologi. Vannklyngen er en juridisk enhet, med et eget styre, har hovedsete i Vestfold og Telemark Fylkeskommune og rundt 50 medlemmer.