Stor behov for brannvannsløsninger

Mer fokus på brannforskrifter i bransjen, bevissthet rundt brannsikkerhet og ønske om forebygging har fått et større feste i byggprosjekter. Helhetlig tankegang om å
beskytte både mennesker og verdier, samtidig som man ser på brannsikring som en langsiktig investering.

0

Kingspan Water & Energy i Norge opplever en stadig økende etterspørsel etter sine komplette brannvannsløsninger. Nylig har selskapet levert løsninger til ulike bransjer og områder over hele landet, blant annet til et industriområde i Holmestrand, en brannstasjon i Østfold, en stor trafostasjon på Vestlandet, og et prosjekt i Bjugn. Disse leveransene, sammen med flere andre, har som felles mål å styrke brannsikkerheten på tvers av ulike sektorer.

Tor Lasse Nilsen

– Det kan være flere årsaker til at vi opplever den økende etterspørselen, en av årsakene kan være at det er satt mer søkelys på brannforskrifter i bransjen generelt, at bevissthet rundt brannsikkerhet og forebygging har fått et større feste i byggprosjektene. Det virker også som om kundene nå vil ha sikre og pålitelige løsninger for å beskytte mennesker og verdier, samtidig som de kanskje ser på disse løsningene som en langsiktig investering som reduserer vedlikeholdskostnader. Vi håper naturligvis at vår evne til å tilpasse produktene til spesifikke ønsker og behov er årsaken til at vi er blitt attraktive for en bredere kundebase, sier Tor Lasse Nilsen, Commercial Director, Nordics.

Lanserer brannvannstank med trykkøkning

Det er særlig den komplette pakkeløsningen med alt komplett for igangkjøring stadig flere ønsker seg. Løsningen har som regel en innløpstank på 100 m3 og en tank med 80 m3 i tillegg til et integrert maskinrom på 20m3. Tankstørrelser tilpasses prosjektets behov. Maskinrommet har 2 pumper som hver gir 50 l/sek. Komplett automatikk ferdig programmert ligger i pakken, og programmering og testing blir gjort før leveranse, det gjenstår kun å koble til strømmen før anlegget er i gang.

– Vi er selvsagt veldig tilfredse over denne økende etterspørselen i markedet etter nettopp vår komplette pakkeløsning. Vi mener at en brannvannstank med innebygget trykkøkningsstasjon vil gi bedre brannsikkerhet og trygghet til bedrifter og hjem over hele landet. Det er hyggelig å få kunne levere
dette produktet og føle at vi og bidrar til brannsikkerheten, sier Nilsen, som legger til at løsningen er ideell for nærings- og industriområder, samt offentlige bygg, kulturminner og andre steder med høye krav til brannsikkerhet.

– Vår brannvannsløsning gir ikke bare bedre rømningstid for mennesker, men beskytter også verdifulle eiendeler på en mer effektiv måte, sier Tor Lasse Nilsen, Commercial Director, Nordics.

Solid brannvannstank til en brannstasjon