Asle Løtveit og Nina Standahl inviterer VA bransjen til seminar

Seminar om teknologi, bærekraft og utfordringer

Enorme summer skal investeres i transportsystemene for vann og avløp de neste årene. Hvordan bør vi etablere og bygge vann- og avløpsanlegg for fremtiden? Hvordan ser det fremtidige vann- og avløpssystemet ut? Slike spørsmål vil bli drøftet den 26. september.

0

AxFlow, Innva, Process Partner, Safe Supply og VA-Prosjekt inviterer til seminar 26. september på Norrøna House i Lysaker. Temaene vil være teknologiutvikling, bærekraftige løsninger og utfordringer i bransjen. Man vil blant annet for seg konkrete digitale produkter og løsninger og se nærmere på systemer for innsamling av viktige data.

– Seminaret er for alle som har en interesse for VA. Fra de som står og jobber med produktene våre, men også for de som planlegger, rådgivende konsulenter, VA-ingeniører, eller i kommunene. Det vil også være en arena for å knytte kontakter. Det vil være lettere for kundene å vite hvem de skal spørre. Den som ønsker dypere kunnskap innen et felt, som instrumentering, pumper og ventiler til prosjektering av pumpestasjoner og bygging av høydebasseng så får man et navn, et ansikt og muligens litt innsikt om hvem som kan bistå fra AxFlow Norway Group, sier Nina Standahl, markedssjef i AxFlow Norge.

Mer kunnskap

Bakgrunnen for seminaret er at AxFlow og datterselskapene ofte opplever at kundene trenger mer håndfast kunnskap og kompetanse på produkt og prosjekteringsnivå. Samtidig som VA-bransjen blir sett på som en konservativ bransje går utviklingen av nye digitale produkter og løsninger raskt.

– Når vi deler kunnskap om teknologi, smarte produkter med sensorikk og IOT-løsninger direkte er dette en mye enklere måte å lære på enn ved å sitte ved kontorpulten og lese seg opp. Vi har et bredt produktspekter som vi gjerne vil vise frem. I tillegg vil ikke arrangementet være så stort, derfor blir det rom for å stille spørsmål og diskutere utfordringer, understreker Standahl.

Håndfast om løsning

Asle Løtveit er konferansier på seminaret og har stått for utformingen av selve programmet. Asle er også leder for VA-gruppen i AxFlow Norge og jobber for å dele kunnskap og lage et bredere felleskap og fagmiljø innenfor VA.

– For meg blir det et høydepunkt å få presentere produktnyheter fra AxFlow og våre datterselskaper og vise hvordan disse man hjelpe oss å møte fremtidens utfordringer. Jeg ser også frem til å høre fra våre eksterne forelesere om hvilke utfordringer kommunene står i, hvordan de som er unge i bransjen ser på fremtiden og hvordan fra Vannsenteret på Ås kan ruste ansatte i vann og avløp med ny kunnskap, forteller Løtveit.

Programmet er klart

Bærekraftsmål nummer seks, rent vann og gode sanitærforhold er et viktig overordnet mål. Det er en samfunnsoppgave å sørge for en bærekraftig vannforvaltning, tilgang til vann og gode sanitærforhold for alle. Det offentlige har stor innkjøpsmakt og påvirkningskraft for å få den grønne utviklingen i samfunnet til å skyte fart. Leverandørene ønsker også gjerne å ligge foran kravene som stilles til produkter og tjenester innen vann og avløp for fremtiden. Seminaret vil derfor inneholde foredrag innen tema EPD og offentlige innkjøp.

– Vi har en større plan for seminarer innen VADette vil være det første seminaret i en rekke av seminarer innenfor VA. AxFlow har gjort dette tidligere med å lage et Hydrogen-seminar som ble veldig populært. Mye kunnskap skal deles og vi har tro på at dette vil bli godt mottatt av kundene, forteller Standahl.

Se programmet