Uponor Infra styrker avdeling Vestland

Christian Legreid er nylig tilsatt som distriktsleder for område Vestlandet. Legreid kommer fra tilsvarende stilling i Ulefos og har solid erfaring fra leverandørbransjen.

0

– Christian overtar noen oppgaver etter Svein Magne Albertsen, som har hatt oppgave både som distriktsleder for Vestlandet og som produktansvarlig for Flowise drikkevannsløsninger. Nå tar Christian over Vestlandet som sitt arbeidsfelt, han er vestlending og kjenner området godt. Han får ansvar for et område i vekst har solid erfaring innen både VVS og VA, blant annet i Grohe. Han har dessuten bakgrunn som rørlegger, så dette er i de beste hender. Vestlandet er et lovende marked, forteller leder for Uponor Infra Bjørn Arve Sømhovd, som legger til at Svein Magne Albertsen heretter vil vie seg 100 prosent til Flowise.

– Jeg er utdannet rørlegger og jobbet som det frem til 2015 da jeg tok steget inn i salgsbransjen. Har vært heldig som har fått jobbe med kvalitetsprodukter i Grohe, Ulefos og nå i Uponor, sier Legreid, som er bergenser bosatt på Askøy, rett utenfor Bergen. Han har to barn som er aktive med fotball og dans. Når dagene kan bli hektiske så slapper han aller best av i naturen.  

På vestlandet har Uponor opplevd gode etterspørsel etter overvannsrør, spillvann og kumsystemer, som nå er å finne som hyllevarer hos grossistene. Det er også økende etterspørsel for større dimensjoner på overvannsrør. 

– Av store prosjekter leveres 43.000 m med 250 mm kabelrør på ett prosjekt ved Bergen som er ett av årets største i regionen. Vi har hatt store leveranser av Weholite rør med indre diameter fra 1,8 m og helt opp til 3,5 m. Noe kunden melder som avgjørende for valget av Weholite på disse leveransene er muligheten vi hadde for å tilpasse rørene etter kundens ønske, sier Svein Magne Albertsen.

Uponor opplyser at man har fått god respons på satsingen på komplette løsninger innenfor konseptene Stormwise og Flowise. Tidligere gjorde man en tilsvarende rokering, der Kenneth Gjenga nå vier seg 100 % til Stormwise.

Sømhovd kan fortelle at kundene ønsker ferdige konsepter og løsninger som har enkel montering med rør inn og ut. Innen overvann (Stormwise) og drikkevann(Flowise)har flere av produktene vet tilgjengelige i mange år, men nå jobber man med å systematisere, videreutvikle og lansere nye komplette løsniner under disse konseptene. 

– Det største Flowise-produktet i Norge idag er PE-vannkum. Vi har stadig leveranser til nye kommuner som har behov for tette kummer da dem sliter med høyt grunvann, innsig i kummene sine etc. Vi ønsker å lære mer om hva kommunenorge har av utfordringer og hva vi kan bistå med av våre eksisterende og kanskje nye produkter, sier Svein Magne Albertsen.