Kontraktssignering: Bak f.v. Veslemøy Tesdal, Ingvild Tørum, Sylwia Baldyga, Viggo Follestad og Oskar Selte (alle fra Bærum kommune), Andreas Køste og Thach Nguyen (begge fra Sweco). Foran f.v. Jan Willy Mundal, Svein Finnanger (begge fra Bærum kommune), Tomas Lie og Jon Merdem (begge fra AOL).

Søråsen etappe fire

Prosjektet er nå i en fase hvor det er igangsatt detaljprosjektering og det er også igangsatt arbeid med inngåelse av nødvendige grunneieravtaler. Som en del av prosjektet vil alle, berørte private stikkledninger for avløp inspiseres. Nylig sikret Peabs datterselskap Arne Olav Lund (AOL) kontrakt med Bærum kommune om gjennomføring.

0

Bærum kommune er i gang med Søråsen etappe 4, som har som hovedmålsetning å ferdigstille separering av nedbørfelt Søråsen som er påbegynt gjennom tidligere etapper.  Samtidig skal det som en del av prosjektet legges ny vannledning i store deler av Ringstabekkveien og i deler av Bjerkelundsveien. Utskifting av eldre vannledninger gjøres for å øke forsyningssikkerheten.

Prosjektet kan naturlig deles inn i 4 delområder med utgangspunkt i veinavn: Underhaugsveien, Ringstabekkveien, Bjerkelundsveien og Grav skolevei.

Som en del av prosjektet ser kommunen på den private overvannshåndteringen i området. For å unngå overbelastning i avløpsnettet vil det bli stilt krav om at eiendommene i området kobler fra sine taknedløp og sluk dersom de i dag er tilkoblet offentlig nett. Det er sendt ut brev med anmodning om utbedring til de eiendommene hvor man har registrert taknedløp og/eller sluk som kan være tilkoblet kommunalt nett.

Prosjektet vil også inspisere private avløpsledninger. Det vil bli sendt ut brev for videre oppfølging av private avløpsledninger, avhengig av ledningens tilstand.

Nylig sikret Peabs datterselskap Arne Olav Lund (AOL) kontrakt med Bærum kommune om gjennomføring.

Oppdraget går i hovedsak ut på å separere overvann og spillvann, og rehabilitere kommunale ledninger med strømpekjøring, utblokking og inntrekning. Prosjektet er en videreføring av arbeidene som allerede er utført i etappene 1-3. 

– Dette prosjektet passer oss veldig godt både når det gjelder kompetanse, geografi og kapasitet. Vi ser nå frem til et godt samarbeid med Bærum kommune, som vi også tidligere har samarbeidet godt med i en rekke VA-entrepriser over flere år, sier Tomas Lie, distriktssjef i AOL.

I tillegg til utfordrende logistikk og andre krevende forhold er det strenge miljøkrav i kontrakten. Det meste av AOLs maskinpark vil være nullutslippsmaskiner.

– Vi takker Bærum kommune for tilliten og ser frem til et godt samarbeid i prosjektet. Sammen skal vi jobbe for å holde et lavt klimaavtrykk i prosjektet, samtidig som vi gjennomfører arbeidene effektivt, sikkert og med god kvalitet, avslutter Erik Hedvald Nilsen, daglig leder i AOL.

Kontrakten har en verdi på cirka 127 millioner kroner eks. mva.