Det er store utfordringer med avrenning fra terreng, særlig fra områder som dyrkes og det ikke er buffersoner.

Avrenning fra by og land

Landbruket står i dag for overvekten av utslippene til elver og vassdrag og bidrar både til høye kostnader innen rensing av drikkevann og forverring av kystmiljøet. I urbane områder er avrenning en stor utfordring for renseanlegg og avløpsnett. I samarbeid med Oslo VAV og RIF holder Vannforeningen seminar om emnet.

0

Det er store utfordringer med avrenning fra både landbruk og urbane områder. Naturbaserte metoder er mange steder de rimeligste og mest bærekraftig løsningene.

Den 11 september samler Vannforeningen fagfolk til å presentere både teknologiutviklingen og hvilke utfordringer man står overfor.

Under seminaret deles ut Vannprisen, der vinneren er en person som har ligget i front når det gjelder å utvikle løsninger i urbane områder. Han har skiftet fagområde flere ganger, men har alltid vært opptatt av tiltak og løsninger for utfordringer knyttet til avrenning.

Under seminaret vil man gå igjennom metoder for vannrensing og god håndtering av styrtregn.

Bakteppet for problematikke er at vår tid er preget av et klima som endrer seg og tap av natur. Naturbaserte metoder bidrar ikke bare til god håndtering av nedbør, men å bringe naturen tilbake til et tørt jordbrukslandskap og en asfaltert by.

Seminaret tar mål av seg til å ta deltakerne med på reise igjennom flere 10-år med naturbasert teknologiutvikling fremført av fagfolk på området.

Les mer om seminaret
Omtale av vannprisvinner