Demomodell

Vedlikeholdsfri nivåmåling uten bevegelige deler

Ved å registrere trykket i en enkel slange kan man bestemme nivået i pumpebrønnen. Utfra dette kan man styre pumper på en mer driftssikker måte. Løsningen er også mye brukt til nivåmåling i tanker, slik at man kan tømme til riktig tid. 

0

Tradisjonelt har nivåvipper med flottør vært en standard og ofte eneste løsning for styring av pumpedrift. Men siden vippene til tider blir befengt med partikler, servietter eller papir vil de over tid risikere å bli nedlesset med dritt og tape sin funksjon. Konsekvensen kan bli er at pumpene ikke får effektiv drift og i verste fall går varme. Vippene krever derfor regelsmessig ettersyn.

Prinsipptegning

En ny svensk oppfinnelse tar imidlertid mål av seg til å tvære en teknisk langt enklere og dermed mer sikker måling av nivået i pumpebrønner og tanker. Produsenten har hatt stor framgang med løsningen i Sverige og nå ønsker man å tilby den i Norge.

Styreskap

– Løsningen har vært utviklet og testet grundig over mange år og vi monterer stadig flere slike systemer. Det mest vanlige er at den erstatter eksisterende løsning, som f.eks. en vippe. Styresystemet koster ikke mer enn med vanlige vippeløsninger, men den er mer økonomisk fordi det er færre deler som kan gå i stykker. Den sikrer pumpa en lenger levetid og reduserer energibruken. Løsningen er universell og kan styre en eller flere pumper, forteller Kenneth hos firma Svensk Pumpstyrning.

Løsningen består av en tynn slange som legges ned i volumet som skal måles. Slangen går til et styreskap som har elektronikk og en trykkgiver. Selve målingen registreres som trykk i slangen, og utfra dette tolker systemet nivået i det volumet man skal måle mengden i. Siden slangen er hul har systemet en liten pumpe som blåser slangen ren med jevne mellomrom.

– I praksis er løsningen veldikeholdsfri og den kan gi alle typer signaler ut gjennom 4G mobilnett, wifi eller kabel. Systemet leveres ferdig programmert, og vi gir 2 års garanti på anlegget, forteller Kenneth.

Tankmåler drevet av solpanel

Installasjonen er svært enkel, og man kan gjøre den selv, men i praksis er det Svensk Pumpteknik som installerer. Når løsningen er installert kan man logge seg inn på nettet og få informasjon om egen konto. Takket være nøyaktig målinger kan man få ut data på volumer som pumpene flytter, og man kan få dokumentasjon som kan fortelle hvor mye som har gått til overløp der det forekommer.

– Ved siden av pumpestyring brukes måleteknikken også til å bestemme fyllingsgrad i slamtanker, septiktanker og andre typer lagertanker med væsker. Løsningen har bredd om seg i Sverige med rekordfart og vi er nå i ferd med å tilby dette i Norge, forteller Kenneth i firma Svensk Pumpstyrning.

Løsningen leveres med nettdrift eller batteri, solpanel kan kjøpes som tilbehør.

For mer informasjon svenskpsab.se