Forsøksanlegg for vannfiltrering ved vannverket Kempton Park, som er et av hovedvannverkene som forsyner London, og som drives av Thames Water.

Gjeldstynget VA-aktør får søppelkarakter

Thames Water, Englands største privateide vannselskap, har fått kredittratingen senket til søppelstatus av Moody’s Ratings. Thames Water er ansvarlig for den offentlige vannforsyningen i London-området, omtrent 16 millioner husstander.

0

Kredittvurderingsbyrået Moody’s har senket sin rating på Thames Waters gjeld til “søppel” som svar på Ofwats nylige kjennelse mot selskapet. Moody’s nedgraderte Thames Waters gjeld til Ba1, ett nivå i kategorien søppel, avslørte en rapport som ble utgitt onsdag. Selskapets kredittutsikter er fortsatt negative.

The Moody’s “søppelmerke” signaliserer at byrået tror Thames Water svært sannsynlig kommer til å misligholde gjelden sin, noe som gjør det enda vanskeligere – og dyrere – for Thames Water å låne penger. Utviklingen en ytterligere skrape i lakken for Londons vannleverandør.

I går satte Queensland Investment Corp, en av Thames Waters største aksjonærer, ned verdien av investeringen sin i Thames Water til null, noe som dermed bedømte selskapet som verdiløst.

Samme dag vurderte miljømyndighetene firmaets miljørkarakter til to stjerner. 2-stjernestatusen er den laveste av alle vannfirmaer og ga Thames en streng irettesettelse, og stemplet sin utslippsrekord som “uakseptabel”.

Moody’s sa i en uttalelse at nedgraderingen i stor grad var et resultat av Ofwats beslutning om å sette Thames inn i tilsvarende spesialtiltak, men at den reflekterte “Thames Waters resultater for regnskapsåret som slutter 31. mars som indikerte svekket likviditetsposisjon”.
I resultatene erklærte vannfirmaet at uten noen ekstra kredittlinjer eller investeringer, hadde firmaet bare 11 måneder før kontantbeholdningene ville gå tom.

Som en reaksjon på beslutningen fra Moody’s Ratings sa Thames Water: – Thames Water har varslet Ofwat om muligheten for potensielle kredittvurderingsnedgraderinger i april 2024 og fortsetter å samarbeide med Ofwat for å opprettholde den pågående økonomiske motstandskraften til virksomheten.
Ledelsen engasjerer seg med investorer og kreditorer og er fortsatt forpliktet til å søke ny egenkapitalfinansiering og utforske alle alternativer for å utvide likviditetsbanen.

Kilder: Britiske medier og Thames Water hjemmeside