De tre typiske komponentene i triatlon: svømming, sykling og løping. Foto: Wikipedia Commons

Franske medaljer på god vannkvalitet

Etter at vannet i Seinen ble klarert for triathlon ble det fransk bronsemedalje i triatlonbanen på Léo Bergère på Alexandre III-broen. Enn videre i ettermiddag vant hans landsmann Cassandre Beaugrand sølv og dermed sin første olympiske tittel i disiplinen.

0

Til stor jubel kunne man i dag avholde triathlon i Seinen, etter at konkurranse har vært utsatt på grunn av dårlig vannkvalitet.

Etter at vannet i Seinen hadde blitt klarert vant franskmannen Léo Bergère bronsemedaljen i triatlonbanen på Alexandre III-broen. Enn videre i ettermiddag vant hans landsmann Cassandre Beaugrand Frankrike sølv som ble hennes første olympiske tittel i disiplinen.

Det er brukt 16 milliarder franc på å få Seinen opp til brukbar vannkvalitet. En stor folkeaksjon som har vært i mot miljøtiltakene har imidlertid oppfordret innbyggerne til å “drite i elva” og har plassert tusenvis av toalettruller på elvebredden.

Tidligere var man usikre på om maraton, som går over 10 km i åpent vann og svømmedelene av triatlon og paratriatlon, kunne bli holdt som planlagt mellom Alexandre III-broen og Alma bro. Et sted der svømming har vært forbudt ved prefekturdekret siden 1923.

For å møte denne utfordringen har staten og byen Paris gjennomført en plan anslått til mer enn 1,4 milliarder franc. Den har bestått i å redusere tilstrømningen av avløpsvann som slippes ut i elven fra aktiviteten til millioner av Ile-de-France-innbyggere som bor i nærheten.

– Jeg sier dere igjen, i juli 2024 vil jeg svømme i Seinen! sa Anne Hidalgo under sin hilsen på rådhuset, onsdag 10. januar i år.

Hidalgo mente at elven som krysser hovedstaden mått være det perfekte sted for åpningsseremonien til de olympiske og paralympiske leker, og hun holdt sitt løfte, selv om konkurransen måtte utsettes på grunn av styrtregn der bakterieinnholdet brøt grensene for godkjenning.

Kilde Le parisien.