Saint-Michel broen over elven Seinen, i Paris ved øya i sentrum (Ile de la Cité) nær Notre Dame-katedralen

Triathlon utsatt på grunn av vannkvalitet

Den nasjonale tekniske direktøren for det franske triatlonforbundet Benjamin Maze forklarte at utøverne hadde følt «litt sinne og skuffelse» ved kunngjøringen om utsettelsen av arrangementet til de olympiske leker.

0

Etter utsettelsen av triatlon-arrangementet som ble besluttet natt til mandag av Det internasjonale forbundet, forteller den nasjonale tekniske direktøren for det franske triatlonforbundet at triatletene hadde forberedt seg på å starte denne tirsdagen.

«Idrettsutøverne var oppe litt før klokken 04.00, de var allerede til frokost da vi mottok informasjonen fra det internasjonale forbundet. Det er åpenbart litt sinne og mye skuffelse,» innrømmet han, intervjuet av Franceinfo.

“De gikk tilbake for å prøve å legge seg slik at de kunne våkne opp litt senere og gå til svømmetreningen som var planlagt i bassenget rundt klokken 10:30,” forklarte han.

Treningsøktene i Seinen som var planlagt søndag og mandag måtte også avlyses. Franskmennene hadde ikke planlagt å reise dit fordi de allerede hadde testet Seinen i fjor.

Han forklarte at idrettsutøverne hadde forberedt seg på denne usikkerheten: “vi jobbet mye med psykologer, mentale trenere om denne dimensjonen”. “Vi fokuserer på det vi har kontroll over, mestring over, på hva vi kan påvirke,” sa han.

For å sikre plass på pallen, er de blå triatletene klare til å jobbe som et lag.

“Vi har kontroll over forberedelsene våre, over tilstanden vår, nøyaktig, nervøse, for å unngå å drikke juice, for å miste nervøs impuls på disse elementene og heller være på elementer av selvtillit, elementer som “Vi kontrollerer og fokuserer på våre sportslige forberedelser, ” han la til.

Benjamin Maze var optimistisk på at testene ville finne sted onsdag. “Vi tror veldig sterkt på det,” sa den nasjonale tekniske direktøren for det franske triatlonforbundet.

Det er brukt 16 milliarder franc på å få Seinen opp til brukbar vannkvalitet. En stor folkeaksjon har imidlertid oppfordret innbyggerne til å “drite i elva” og har plassert tusenvis av toalettruller på elvebredden.