Kvinnen døde på Haukeland universitetssjukehus 12. juni. En foreløpig undersøkelse konkluderer med at dødsårsaken er blodforgiftning som følge av infeksjon. Det er funnet DNA fra campylobacter hos kvinnen, og campylobacter har trolig ført til tarminfeksjon som har medført blodforgiftning, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.
Kvinnen hadde en annen alvorlig sykdom og svekket immunforsvar. Hun var derfor ekstra utsatt for infeksjoner og påfølgende blodforgiftning, ifølge politiet.
Over 2.000 personer har blitt syke av drikkevannet, der det er funnet campylobacterbakterier.
En ettåring døde i juni. Også her viste den foreløpige obduksjonsrapporten at dødsfallet har sammenheng med en infeksjon som kan ha blitt forverret av campylobacter.
– Etterforskningen av drikkevannet pågår for fullt. Når det gjelder dødsfallene samkjører vi med fylkeslegen for å få avklart hvorvidt avdøde har fått forsvarlig helsehjelp, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.
Høydebassenget er identifisert som kilde for forurensningen av drikkevannet, ble tømt i helgen. Alt vannet ble tømt ut via avløpsnettet slik at det ikke kunne komme ut igjen på drikkevannsnettet. Tirsdag var representanter fra kommunen på inspeksjon i det nedtappede høydebassenget. Kommunen mener bakterier fra dyreavføring har kommet inn i fjellbassenget via fjellsprekker.
Kommunestyret på Askøy hadde torsdag sitt første ordinære møte etter smitteutbruddet i kommunen.
– Jeg beklager sterkt at kommunen ikke har greid å gi reint vann til mange av Askøys innbyggere. Jeg ønsker sterkt å si unnskyld, sa ordfører Terje Mathiassen (Ap) på møtet, ifølge NRK.
Fredag møter Askøy kommune fylkesmann Lars Sponheim om drikkevannssaken. Fylkeslegen, miljøvernsjefen og beredskapssjefen fra Fylkesmannen i Vestland deltar på møtet.